Zoetzure ketjapsaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eetlepel gesnipperde uien * 2 teentjes gesnipperde knoflook * 1 theelepel Javaaanse suiker * 1/2 theelepel djinten * 3 eetlepels ketjap * 2 eetlepels gezoete asembrij * 2 eetlepels olie.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Roer ui, knoflook, suiker en djinten met elkaar tot een brij. Meng er al roerend ketjap en de gezoete asembrij doorheen en vervolgens de olie. Wanneer zoete ketjap gebruikt wordt, kan de suiker weggelaten worden.Soms is zoete ketjap erg zoet. Voeg er dan enkele druppels citroensap aan toe.

Bron

Indonesisch kookboek

Serveertip

Deze saus kan bij saté gebruikt worden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rijsttafelen avatar
rijsttafelen

Doorsturen

Home Recepten