Eenvoudige ketjapsaus

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Zeer veel Indonesische gerechten worden in sauzen gestoofd. De sauzen zijn in drie verschillende catgorieën in te delen. de ketjapsauzen, meestal bij vlees , vis of gevolgelte geserveerd.
de katjang (pinda) -sauzen, die hoofdzakelijk bij groenten worden gegeven.
de zout-zure en gembersauzen, die van Chines origine zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 gesnipperde teentjes knoflook * 2 eetlepels ketjap* 1/2 eetlepel azijn.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wrijf de knoflook fijn, giet er de ketjap bij en de azijn. Eventueel nog enkele druppels water. Wrijf alles nog even samen.

Bron

Indonesisch kookboek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rijsttafelen avatar
rijsttafelen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten