Ouderwetse hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Ouderwetse hachee

    Ouderwetse hachee

    Ouderwetse hachee

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur)
500 gr.uien
2 th.l.rietsuiker
2 eetl.bloem
5 dl.runderbouillon van tablet
1 fl.leffe bruin of bruin bier
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
100 gr.margarine
flinke scheut olie(om te bakken)
Peper en zout
2 sneetjes peperkoek in blokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 942,23 kcal
Koolhydraten 47,15 g
Eiwitten 38,20 g
Vetten 61,43 g
Benodigdheden
Pan met dikke bodem(het beste is een gietijzeren pan)

Voorbereiding

Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden

Bereidingswijze

Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De peperkoek erbij doen
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Lekker met rode kool en een gekookte aardappel,
Maar ook bij eigengemaakte frietjes

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meeuw405 avatar
meeuw405

Doorsturen

Home Recepten