Ouderwetse hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-2007
  • Ouderwetse hachee

    Ouderwetse hachee

    Ouderwetse hachee

Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur)
500 gr.uien
2 th.l.rietsuiker
2 eetl.bloem
5 dl.runderbouillon van tablet
1 fl.leffe bruin of bruin bier
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
100 gr.margarine
flinke scheut olie(om te bakken)
Peper en zout
2 sneetjes peperkoek in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem(het beste is een gietijzeren pan)

Voorbereiding

Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden

Bereidingswijze

Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De peperkoek erbij doen
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Lekker met rode kool en een gekookte aardappel,
Maar ook bij eigengemaakte frietjes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-03-2021

Nu neem ik een recept van jou mee Els. Ga dit zeker binnenkort maken. Ziet er lekker lekker uit en is zo te zien ook heel lekker. Groet, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 02-03-2021

Zie nu mijn eigen foto weer erbij

MomOfTwins avatar
MomOfTwins 02-03-2021

Heerlijk! Ik heb het gerecht voor de 2de keer op mijn weekmenu gestaan.

nicelifebert avatar
nicelifebert 11-09-2020

Erwin zag laat nog je reactie. Je hebt gelijk. ! debakkermans moet maar frietje doen in spanje en daar vooral ook blijven. Grtz. Bert ps. kijk eens naar de heerlijke tomatensoep van Ruth Brock. Jummmm

meeuw405 avatar
meeuw405 18-01-2020

Jammer dat niet mijn eigen foto wordt afgebeeld!!!

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 15-12-2018

Dit zal ik volgende week eens lekker gaan maken.

lucie_sneep avatar
lucie_sneep 26-11-2017

Heerlijk gerecht, na ongeveer 4 uur pruttelen. Heb er voor de kleur een beetje ketjap manis bij gedaan; alles bleef wat bleekjes door de bloem.

lucie_sneep avatar
lucie_sneep 26-11-2017

Klopt het wel: 1 héél flesje Leffe bruin bier erin??? Heb maar een halve gedaan voor de zekerheid...

oncookingterms avatar
oncookingterms 10-07-2017

superrecept ! maak dit al heel lang en met succes .complimenten :)

zizypha avatar
zizypha 10-07-2017

Forum altijd handig maar ja heb je wel deelnemers nodig natuurlijk. Nee hoor het forum van Smul is al heel lang verdwenen. Hans wil best meeforummen maar de vlg 5 weken ben ik er niet en Photobucket heeft ook nog mijn paginas vol met grijze platen gezet. Ook daar moet een oplossing voor gezocht. Vervelen doe ik me voorlopig niet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten