Aardappelgratin met roquefort
- Frans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-09-2007
Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade
Ingrediënten 4 personen
1 kg vastkokende aardappelen5 sjalotjes
2 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
2 dl melk
2 dl kookroom
1 eidooier
versgemalen peper
gemalen nootmuskaat
150 g roquefort
2 eetl. gehakte peterselie
Benodigdheden
VIERKANTE OVENSCHAAL ..ETCVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een lage ovenschaal of 4 éénpersoonsschaaltjes in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.
Bereidingswijze
Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover. Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 eetl. olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40 minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
EVENTUEEL MET EEN GROENE SALADE ERBIJ
Serveertip
In plaats van roquefort is camembert of brie ook heel lekker. ¿ Vervang nootmuskaat eens door 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd.
Laatste reacties
het was heerlijk hoor gaan het recept meenemen op vakantie. groeten lidaisy
Hallo,een receptje van je meegenomen en ga het binnekort maken. Je leest er nog van hoe wij het vonden. Smulgroetjes Els
Neem het mee, lijkt me erg lekker. Bedankt. groetjes Micky
Hallo Dit lijkt mij een heerlijk recept geweldig die combinatie.Met vriendelijke groet Helmie
he zusje ziet er lekker uit hoor...nem het van jou mee, anneer maak je het dan kom ik mee eten. Groetjes marijke
Lijkt me een lekker recept, heb het in mijn kookboek gezet. Dank je wel. Groetjes, Louise
Geweldige combinatie, dank voor het recept!
Lijkt me lekker, dus neem ik dit recept van je mee! Groetjes, Caro
jammie!!! ik neem je recept mee, klinkt heerlijk, bedankt!
Hallo Nel Ik heb je recept in mijn kookboek gezet, hiervoor mijn dank. Ik zal zodra we het hebben gegeten, laten weten hoe we het vonden. Groeten Agnes