1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin met roquefort

Aardappelgratin met roquefort

Door: texelstroom

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-09-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kg vastkokende aardappelen
5 sjalotjes
2 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
2 dl melk
2 dl kookroom
1 eidooier
versgemalen peper
gemalen nootmuskaat
150 g roquefort
2 eetl. gehakte peterselie


Verder heb je nodig


VIERKANTE OVENSCHAAL ..ETC

Aardappelgratin met roquefort
Aardappelgratin met roquefort

Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een lage ovenschaal of 4 éénpersoonsschaaltjes in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.

Bereidingswijze

Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover. Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 eetl. olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40 minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
EVENTUEEL MET EEN GROENE SALADE ERBIJ

Serveertip

In plaats van roquefort is camembert of brie ook heel lekker. ¿ Vervang nootmuskaat eens door 1 eetl. gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1/2 theel. gedroogd.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van texelstroom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top