1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Pompoencurry met naan (en tandoori vis of kip)

Pompoencurry met naan (en tandoori vis of kip)

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-09-2007

Ingrediënten 4 personen


1 niet te grote pompoen, in blokjes gesneden - ½ pond kastanjechampignons - 2 uien, gesnipperd
1 prei - 3 verse of 1 blikje gepelde tomaten - 3 cm gemberwortel, geraspt - 1 teentje knoflook (facultatief) - 1 tl paprikapoeder - 1 tl koenjit- zout en zwarte peper naar smaak - ½ bosje verse koriander - 4 naan (bijv. van Patak, met koriander en knoflook) - >1 e..l. citroensap - 1-2 e.l. kerriepasta (Patak, mild curry) OF zelfgemaakte garam massala : 2 teentjes knoflook - 1 tl djinten- 1 tl koenjit - 1 tl paprikapoeder - 2 tl ketoembar - 6 kruidnagels - 1 tl kaneel - 1tl cardamom - versgemalen peper.
Voor de tandoori kip of vis: 400-500g kipfilet (liefst scharrelkip) of stevige witvis (tilapia bijv.) - tandooripasta (Patak, tandoori) - paar e.l. griekse volle yoghurt


Verder heb je nodig


Hapjespan (of wok), snijplank, rasp, citroenpers.


Pompoencurry met naan (en tandoori vis of kip)
Pompoencurry met naan (en tandoori vis of kip)

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien u tandoori kip of vis maakt moet u deze ruim tevoren marineren in een mengsel van yoghurt en tandoori. Was en snijd alle groenten zonodig, maar veeg de champignons alleen af met wat keukenpapier en snijd grote doormidden of in 4-en. Uien snipperen, gemberwortel fijnraspen. Citroen persen (> 1. el.). Koriander wassen, fijnknippen en op keukenpapier leggen (indien nat)

Bereidingswijze

Verhit olie in de hapjespan (of wok) en fruit hierin de ui en gember (ev evt knoflook) tot de ui glazig is. Zout en kruiden toevoegen en 2 minuten meebakken. Pompoen toevoegen en na 5 min. de champignons, prei en tomaat. Zachtjes stoven tot de pompoen gaar is.
Vlak voor het opdienen citroensap en kerriepasta toevoegen. Garneren met koriander. Voor de liefhebbers nog wat extra kerriepasta erdoor.
Maakt u er tandoori kip of vis bij dan kunt u deze tijdens het stoven bakken.

Serveertip

Als onderdeel van een indiaase maaltijd kunt u dit serveren met tandoori vis (foto) of tandoori kip.
Kan ook prima als vegetarisch gerecht met bijvoorbeeld kikkererwtenballen of -schijven (falafel) of (linzen) dhal dan wel een pittig linzensoepje vooraf (nehari soep bijvoorbeeld).
Voor de frisheid evt. als bijgerecht: een lichte pakistaanse salade (ijsbergsla, tomaat, komkommer, schijfjes sinasappel met citroensap en koriander), komkommerraita en/of mangochutney.

Bron

Gebaseerd op recept in Smaakmakend 1995 (natuurvoeding, gezondheid, milieu) -



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top