jachtpannetje met sperziebonen en tuinkruidenpuree

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • jachtpannetje met sperziebonen en tuinkruidenpuree

    Jachtpannetje met sperziebonen en tuinkruidenpuree

    Jachtpannetje met sperziebonen en tuinkruidenpuree

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak geschilde aardappels kruimig à 1 kg (C1000)
zout
1 el olijfolie traditioneel (C1000)
400 gram hamlappen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
1 pakje Mix voor Jachtpannetje met sperziebonen en hamlapjes (Maggi)
peper
4 el fijngehakte verse tuinkruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappels in weinig water met zout in ± 20 min. gaar.
Verhit de olie in een braadpan en bak de hamlappen rondbruin aan.
Voeg de uien en sperziebonen toe en bak 3-4 min. mee.
Maak de Mix voor Jachtpannetje aan met 4 dl koud water, roer goed.
Voeg de mix toe aan het vlees en breng al roerende aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof het vlees en de groenten met de
deksel schuin op de pan in 25-30 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig en breng aan het eind op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de
aardappels met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
Roer de tuinkruiden met peper en zout naar smaak door de puree en serveer met het jachtpannetje.

Bron

www.c1000.nl

Serveertip

Tip: Schep het jachtpannetje met de puree in een ovenschaal,
bestrooi met 100 g geraspte belegen kaas en gratineer er in een voorverwarmde oven (200 ºC) een knapperig korstje op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar
chaootje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten