Spoom van grapefruit

  • Frans, Tussengerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-03-1999

Een verfrissende sorbet tussendoor (voor het hoofdgerecht) om de eetlust weer op te wekken. Het beste is om het een dag van te voren klaar te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode grapefruits,
1/2 citroen,
evt. een perssinaasappel,
50 gram suiker,
Sekt of spa.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan(netje). Diepvriesdoos.

Voorbereiding

Pers de grapefruits en de halve citroen uit. Moet ongeveer 3 dl. worden. Eventueel aanvullen met uitgeperst sinaasappelsap.

Bereidingswijze

Doe het sap in de pan en voeg de suiker toe. Langzaam verhitten tot alle suiker is opgelost. Af laten koelen en dan overgieten in de diepvriesdoos (geen deksel erop) en goed doorroeren. Het mengsel vier uur in de diepvries laten staan, maar ieder uur goed doorroeren/doorprakken. Nu is het klaar. Kan rustig nog dagen in de diepvries (dan wel afdekken) worden bewaard.
*- Voor gebruik uit de diepvries halen en plm. 15 minuten laten staan.
Maak bolletjes van het ijs, doe ze in een champagneglas en schenk er de Sekt of de Spa overheen. Direct opdienen. -*

Serveertip

Is te varieren door andere vruchten te gebruiken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten