1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. stoofpotje

stoofpotje

Door: henkvanbeek

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2007

Ingrediënten 4 personen


4 sjalotjes
750gr riblappen
2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
zout
2 tenen knoflook
2 theelepels chilipoeder
1 salamblad eventueel laurierblad
1/2 theelepel laospoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 liter vleesbouillon
4 eetlepels kejap manis
125ml kokosmelk


Verder heb je nodig


Grote braadpan
Eventueel vlamverdeler


Een heerlijk stoofgerecht te combineren met rijst of mie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de gepelde sjalotjes. Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan. Bakhet vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout. Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, het chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en de kejap in de pan. Breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven. Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Roer de kokosmelk door het vlees en laat alles, zonder deksel nog eens vijf minuten zachtjes pruttelen.

Serveertip

Geef bij dit gerecht rijst of mie



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkvanbeek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top