Tagliatelle met spinazie en zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4-6 eetl. olijfolie om in te bakken,
300 gram verse spinazie, gewassen.
1 Rode paprika, in dunne reepjes.
1 grote (zoete) ui.
1/2 citroen.
250 gr. tagliatelle.
200 gr. roomkaas of mascarpone.
200 gram gerookte zalmsnippers
stukje oude kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breng 1,5 liter water aan de kook

Bereidingswijze

Schenk 2 a 3 eetlepels olijfolie in neem wok en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Schep de spinazie op een snijplank en hak het fijn. Maak de wok schoon, schenk er opnieuw 2 a 3 eetlepels olie in en roerbak de paprika en ui tot de ui goudbruin kleurt. Rasp boven de wok de schil van de schoon geboende citroen dun af. Zet de tagliatelle op met het kokende water, roer om en kook de pasta beetgaar. Schep de spinazie, de roomkaas en de zalm in de wok, voeg circa 50 ml pasta kookwater toe en verwarm het geheel al roerend tot de roomkaas smelt en aan de kook komt. Giet de tagliatelle af Verdeel de tagliatelle over 4 borden, verdeel er de spinaziesaus er over en strooi er wat geraspte oude kaas over. Snijd de citroen in 4 delen en leg op elk bord een kwart.

Bron

Plus, boodschappen.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hgerard avatar
hgerard

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten