Pannenkoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2007

De oud-Hollandse Pannenkoek die we niet mogen vergeten. Lekker met (basterd) suiker. Maar vergeet de stroop niet. Ook jam is het proberen waard. Uiteraard in diverse varianten zowel zoet als hartig te maken en te nuttigen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram bloem, zout, 2 eieren, 1/2 liter melk, boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, koekenpan, spatel

Voorbereiding

zet alle spullen klaar

Bereidingswijze

Doe de bloem en zout in een kom. Doe de eieren erbij en zet de mixer aan. Giet langzaamaan de melk erdoor tot het een glad beslag zonder klontjes wordt.
Smelt wat boter en doe wat beslag in de pan. Wacht tot het beslag "opgedroogd" is; de onderkant is dan lichtbruin, en draai de pannenkoek om. Onderkant ook bruin laten bakken, op bord doen en eet smakelijk!

Bron

oma

Serveertip

met (basterd) suiker, stroop, jam, spek, kersen met slagroom, appel, etc. etc. etc.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten