1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Hollandse pannenkoeken
  5. Pannenkoeken

Pannenkoeken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-09-2007

Ingrediënten 4 personen


200 gram bloem, zout, 2 eieren, 1/2 liter melk, boter


Verder heb je nodig


Mixer, koekenpan, spatel


De oud-Hollandse Pannenkoek die we niet mogen vergeten. Lekker met (basterd) suiker. Maar vergeet de stroop niet. Ook jam is het proberen waard. Uiteraard in diverse varianten zowel zoet als hartig te maken en te nuttigen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle spullen klaar

Bereidingswijze

Doe de bloem en zout in een kom. Doe de eieren erbij en zet de mixer aan. Giet langzaamaan de melk erdoor tot het een glad beslag zonder klontjes wordt.
Smelt wat boter en doe wat beslag in de pan. Wacht tot het beslag "opgedroogd" is; de onderkant is dan lichtbruin, en draai de pannenkoek om. Onderkant ook bruin laten bakken, op bord doen en eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Met (basterd) suiker, stroop, jam, spek, kersen met slagroom, appel, etc. etc. etc.

Bron

Oma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van araucaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van araucaria
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top