1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

Door: alf

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-03-1999

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 tl laos
1 el ketoembar
1 teentje knoflook
0,5 tl sambal oelek
1 stukje trassi
ketjap manis
pindakaas (de goedkoopste die je maar kunt vinden)
melk
olijfolie of arachide-olie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui zeer fijn.

Bereidingswijze

Fijngesneden ui, knoflook, laos, ketoembar, sambal en trassi in olie bruin bakken. Doe vervolgens de pindakaas erbij er blijf roeren. Doe dan melk erbij tot je de juiste dikte hebt. Voeg als laatste de ketjap toe en warm het geheel goed door.

Serveertip

Heerlijk bij sate of bij het gourmetten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alf
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top