Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Pikante chinese kool met cashewnoten

Pikante chinese kool met cashewnoten

Door: sjakkus

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-09-2007

Ingrediënten 4 personen


1 niet te grote chinese kool
1 ui hoeft niet persé
1-2 rode spaanse pepers
2-3 e.l. olie (arachide- of zonnebloemolie; ik gebruik speciale roerbakolie met knoflook en gember)
100 g gezouten cashewnoten
2 e.l. zoete ketjap
1 e.l. azijn
½ e.l. honing
1 e.l. arrowroot of evt. maizena (om vocht te binden)
versgemalen peper ca
(kruiden)zout
½ bosje verse koriander


Verder heb je nodig


Wok of grote Braadpan, slacentrifuge, snijplank, kommetje om de saus te maken

Pikante chinese kool met cashewnoten
Pikante chinese kool met cashewnoten

Een heerlijke manier om chinese kool te serveren!
In combinatie met volkoren tagliatelle (of mie) en cashewnoten is dit een volledige vegetarische maaltijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de chinese kool en snijd deze in repen, centrifugeer in slacentrifuge en droog goed na met wat keukenpapier.
Ui wassen en fijnsnijden
Peper(s) wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle reepjes snijden.
Koriander wassen, fijnknippen en op keukenpapier leggen

Bereidingswijze

Verhit olie in wok en bak hierin zachtjes de cashewnoten.
Uit pan op bord scheppen.
In bakvet ui 1 minuut roerbakken en vervolgens kool en spaanse peper 5 minuten meebakken.
Ondertussen sausje maken van soja, azijn, honing en arrowroot (kan ook tevoren), evt aangelengd met kookvocht.
Sausje door de kool scheppen. 1 minuut al omscheppend meewarmen.
Cashewnoten nog even toevoegen
Op smaak brengen met zout, de helft van de koriander en evt. peper.
Op bord serveren, gegarneerd met de rest van de koriander.

Serveertip

Serveren met (volkoren) tagliatelle, eiermie of rijst.
Wij gebruiken volkoren tagliatelle vanwege de vezels,vitaminen en steviger bite.
Wat fruit in stukjes gesneden past er goed bij. Denk aan mango, ananas en/of appel met citroen bedruppeld.

Bron

Een oude Allerhande (uit de keukenla, iets aangepast)



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top