Gestoomde courgettes, prei en vis

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-09-2007
  • Gestoomde courgettes, prei en vis

    Gestoomde courgettes, prei en vis

    Gestoomde courgettes, prei en vis

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 g witvisfilet, in blokjes
zout en peper
2 courgettes, in plakjes
1 prei, in ringen
2 eetl. Japanse sojasaus
of ketjap asin
2 eetl. fijngeknipte bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 stoommandjes

Voorbereiding

Bestrooi de vis met zout en peper. Zet 2 stoommandjes klaar. Leg in het ene mandje de vis en in het andere de gesneden groenten, of leg op de bodem van het bakje van de stoompan eerst de groenten en daarop de vis. Stapel de mandjes op elkaar en leg het deksel erop.

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook. Plaats de mandjes op de pan met het kokende water en stoom vis en groenten ca.
8 minuten. Verdeel over de borden en besprenkel met sojasaus. Bestrooi het gerecht met bieslook.

Bron

Boodschappen 4, 2007

Serveertip

Serveersuggestie:
Eet bij dit gerecht rijst.

Wijnadvies:
Deze `Aziatisch` geïnspireerde vis vraagt om een smaakvolle witte wijn, het liefst een pinot gris d`Alsace of een Duitse grauburgunder of müller-thurgau Class

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten