1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Vis met Griekse knolselderijsaus

Vis met Griekse knolselderijsaus

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2007

Ingrediënten 4 personen


½ grote of 1 kleine knolselderij in blokjes (met citroensap besprenkeld)
sap van 1 citroen
ca. 3-5 teentjes knoflook (of naar smaak), in stukjes gesneden
½ - 1 ½ dl olijfolie, liefst vierge;
(officieel is het 1 1/2 dl, maar ik gebruik liever minder voor de lijn. ½ dl is genoeg. Ik weeg trouwens niets af, doe het puur op gevoel)
ca. ½ dl halfvolle of volle melk
zout (evt. kruidenzout)
versgemalen peper
pond witvisfilet, liefst stevig en met een enigszins 'zoete' smaak, zoals victoriabaars, roodbaars, tilapia, rogvleugel
ca 1-2 e.l olijfolie om de vis te bakken (niet vierge)
Facultatief:
bloem, zout, peper om de vis in te wentelen en te bakken.
zelf doe ik dat niet, zonde van de vis en te vet


Verder heb je nodig


Pannen voor de knolselderij (+ saus) en de vis. Staafmixer of keukenmachine. Voorverwarmde schaal of -borden.


Vis met Griekse knolselderijsaus
Vis met Griekse knolselderijsaus

Zo verrassend lekker deze knolselderijsaus. En ook zo verrassend eenvoudig!
Je moet natuurlijk wel van knoflook houden!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en snijd alle ingredienten zonodig. Pers de citroen.

Bereidingswijze

Kook de selderij in ruim kokend water met zout in ruim 20 min. gaar.
(ondertussen kunt u ook de evt bijgerechten maken)
Laat uitlekken en pureer selderij samen met knoflook, citroensap, zout en peper in de staafmixer/keukenmachine.
Laat de keukenmachine draaien en schenk er de olie in een dun straaltje bij.
(gebruikt u de staafmixer, schenk dan beetje bij beetje de olie erbij en mix onderwijl; afhankelijk van de hoeveelheid misschien in 2 keer).
Schenk de melk er langzaam bij tot u een stevige saus krijgt
Houd de saus warm. Zet het nog even op een zacht pitje.
Bak ondertussen de vis bestrooid met peper, zout (en evt. meel) in olijfolie aan beide kanten bruin.
Serveer de selderijsaus bij de vis op een warm bord of schaal

Serveertip

Dit is een onderdeel van een griekse maaltijd.
Er passen (volkoren) rijst, gebakken aardappeltjes of frites bij.
Een lekkere groente, zoals spercieboontjes, peultjes/worteltjes of courgettes. Plus natuurlijk een frisse eenvoudige salade.
Toe wellicht Yaourti me meli (griekse yoghurt met honing).

Bron

TIP culinair - Nieuwe middellandse zee keuken (iets aangepast)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top