1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Loempia
  6. Loempia

Loempia

Door: luckyjo

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2007

Ingrediënten 8 personen



  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • 2 sprietjes bieslook
  • 20 plakjes filodeeg
  • eigeel van 2 eieren


Loempia
Loempia

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de paprika's 15 minuten in een ruime pan met water. Laat ze uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Haal met behulp van een mesje het vel van de paprika's en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Rul hierin het gehakt en voeg de gesneden paprika toe. Breng het op smaak met bieslook, zout en peper. Splits het ei, vang het eigeel op en klop dit met een vork los. Leg de plakjes filodeeg op een Snijplank, snijd van een andere plak een ruitje los en plaats dit in het midden van de eerste plak filodeeg. Schep de gehakt-paprikavulling in het midden van het deeg. Spilts het tweede ei en klop het eigeel los. Vouw het flodeeg vervolgens linksboven en rechtsonder naar binnen als een envelop en plak het dicht met het eigeel. Rol het nu voorzichtig op en plak het dicht met het resterende eigeel. Frituur de loempia's 3 minuten op 200 graden. Maak zo de rest van de loempia's. Snijd de loempia's met een kartelmes schuin door de helft. Plaats twee delen op een bord en garneer met sprietjes bieslook. Serveer de loempia's met zoetzure saus.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top