1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pain d'épices

Pain d'épices

Door: rinnepin

  • Frans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2007

Ingrediënten


* 150 gr honing
* 75 gr rietsuiker
* 1 dl melk
* 1 tl zuiveringszout
* 1 1/2 el quatre épices
* snuf zout
* 100 gr roggemeel
* 150 gr tarwemeel
* 2 eierdooiers

glazuur:

* 1 el honing
* 1 el water



Mmm...! Kruidkoek op z'n Frans! De glazuur zorgt voor het plakkerige laagje, laat de koek wel even afgesloten staan (dag of 2), daar wordt'ie alleen maar lekkerder van.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de quatre épices, zie: http://www.foodbgood.com/index.php/Quatre_%C3%A9pices

Bereidingswijze

Verwarm de melk met suiker en honing tot de suiker is opgelost. Meng de rest van de ingrediënten, op de eierdooiers na en roer de melk erdoor. Daarna de eierdooiers en giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake in 35-40 minuten op 180 graden gaar.

Meng voor de glazuur de honing en het water en sprenkel dit over de koek.

Bron

Www.foodbgood.com



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rinnepin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top