1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Cake
  5. Carrot cake

Carrot cake

Door: multiculti_smuller

  • Amerikaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2007

Ingrediënten 8 personen


4 eieren
225g boter
225g lichtbruine basterdsuiker
1 sinaasappel
1 limoen
175g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
400g winterpeen
50g amandelen
snufje zout
115g walnoten


Verder heb je nodig


Springvorm (Ø 24cm)
bakpapier

Carrot cake
Carrot cake

Lekkere en 'gezonde' taart met wortels, amandelen en walnoten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
Vet de rand van de springvorm (Ø 24cm) in en bedek de bodem met bakpapier.
Splits 4 eieren.

Bereidingswijze

Klop 225g boter met 225g lichtbruine basterdsuiker luchtig en voeg al roerend de eidooiers één voor één toe.
Was 1 sinaasappel en rasp de schil.
Pers 1 limoen.
Zeef 175g zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder.
Schil en rasp 400g winterpeen.
Hak 50g amandelen grof.
Roer de sinaasappelrasp, 1 eetlepel limoensap, het bakmeel, een snufje zout, de amandelen, 115g walnoten en 400g geraspte winterpeen door het eimengsel.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel ze door het beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de carrot cake midden in de oven in ca. 75 minuten gaar en goudbruin (dek de bovenkant, als deze te bruin wordt, af met aluminiumfolie).
Laat de cake op een rooster verder afkoelen.

Serveertip

Maak een topping van roomkaas en poedersuiker. Oorspronkelijke recept geeft gelijke delen van beide aan, maar dat is vrij zoet. Beter iets minder suiker.

Bron

Super de Boer



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van multiculti_smuller
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top