Koolrabisoep met Gorgonzola.
- Vegetarisch, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-09-2007
Koolrabi is een zeer onderschatte groentesoort.
Hij ziet eruit als een knol, maar is familie van de kool.
De zachte smaak combineert goed met gorgonzola.
Als je geen koolrabi kunt krijgen, kun je ook bataten ( zoete aardappelen ) of bloemkool gebruiken.
Ingrediënten 4 personen
25 gr boter.2 koolrabi`s, geschild en in blokjes.
1 aardappel, geschild en in blokjes.
1 l kippenbouillon.
1 dl melk.
1 dl slagroom.
75 gr Gorgonzola, verkruimeld.
zout en versgemalen zwarte peper.
Vervangende kaasssoorten:
Fourme d'ambert of een andere blauwe kaas.
( ver
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 253,61 kcal |
Koolhydraten | 8,10 g |
Eiwitten | 6,74 g |
Vetten | 21,22 g |
Bereidingswijze
Verhit de boter in een pan, voeg de koolrabi en de aardappel toe en laat op laag vuur 2 tot 3 min smoren.
Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat hem 20 tot 25 min zachtjes koken tot de groenten goed gaar zijn.
Pureer de soep met de staafmixer.
Roer er de melk en de room door en breng alles opnieuw aan de kook.
Haal de soep van het vuur en roer er de Gorgonzola door.
Breng hem desgewenst op smaak met wat zout en peper, en serveer meteen.
Bron
Paul Gayler.
Serveertip
Eet smakelijk.
Laatste reacties
Heerlijke soep. Ik heb koolrabi en zoete aardappel en een lente uitjes gebruikt. En in plaats van de slagroom heb ik creme freche gebruikt. Ik ga dit zeker vaker maken.
Ik wist niet goed wat ik met de koolrabi moest, maar dit is een heerlijk recept!
Deze soep vandaag gemaakt, heerlijk! Ik heb een deel van de room en wat extra gorgonzola niet erdoor geroerd, maar op het laatst in de soep gelegd, op het bord dus, gewoon omdat ik dat mooi vind. Komt zeker vaker op het menu. Dankjewel!