Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Knapperig gegrilde groente

Knapperig gegrilde groente

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2007

Ingrediënten 4 personen



  • 6 worteltjes
  • 500 gram groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 300 gram cherry tomaatjes
  • 2 foccaciabroden
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • zoutvlokken en peper
  • 4 takjes basilicum


Verder heb je nodig


Pan met stoommandje en grillpan

Knapperig gegrilde groente
Knapperig gegrilde groente

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schrap de worteltjejs. Snijd een klein stukje van de onderzijde van de asperges. Stoom in een pan met een bodem water in een stoommandje de worteltjes en asperges 2 minuten. Halveer de teentjes knoflook en roer ze in een kom met 3 eretlepels olijfolie door elkaar. Verdeel de tomaten in 4 trosjes.

Bereidingswijze

Bak de broden in 7 minuten af in de oven. Verhit de grillpan voor. Bestrijk de worteltjes, asperges en tomaten met de knoflookolie, Grill alle groente 2 minuten. Snijd de broden overdwars door en verdeel ze over 4 borden. Halveer de asperges en worteltjes. Verdeel de gegrilde groente over de borden. Besprenkel de groente met de overgebleven olijfolie, balsamico-azijn, zoutvlokken, peper en basilicumblaadjes.

Serveertip

Lekker met rosbief

Bron

Super



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top