Varkenshaas met gewokte groenten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-09-2007

Lekker en simpel gerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400g varkenshaas
1 Spaanse rode peper
2 teentjes knoflook
2 eetlepels balsamico-azijn
4 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sojasaus
100g peultjes
200g diepvries tuinerwten
2 eetlepels zonnebloemolie
50g ongezouten pinda's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom voor de marinade,
Wok

Voorbereiding

Snij 400g varkenshaas in plakken.
Was 1 Spaanse rode peper, verwijder de zaadjes en snij de peper in reepjes.
Pel 2 teentjes knoflook, pers deze boven een kom en voeg 2 eetlepels balsamico-azijn, 4 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels sojasaus en de peper toe.
Marineer het vlees in de marinade.
Haal 100g peultjes af en kook 200g diepvries tuinerwten met de peultjes in ca. 5 minuten bijna gaar. Spoel de groenten koud.

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok en roerbak het vlees ca. 4 minuten.
Voeg de groenten en 50g ongezouten pinda's toe en roerbak nog ca. 3 minuten. Blus af met een beetje warm water en serveer het gerecht direct.

Bron

Super de Boer

Serveertip

Lekker met mihoen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten