Oma Ida`s Shoarma hap
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gr Shoarmavlees800 gr. Aardappelen
600 gr Prei
200 gr. Kaas (geraspt)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 591,50 kcal |
Koolhydraten | 44,60 g |
Eiwitten | 51,90 g |
Vetten | 20,85 g |
Voorbereiding
Kook de aardappeln en maak er een lekekre puree van. Bak het vlees goed gaar. En kook de prei even in een bodempje water. Verwarm de oven voor.
Bereidingswijze
Doe het vlees (met jus) over in een ovenschaal, verdeel hierover de prei en strooi er vervolgens 3/4 van de kaas over. Nu nog de puree erover en bestrooi dit met de rest van de kaas. Zet zit nu een 15-20 min. in de oven, om lekker warm te krijgen, met een mooi korstje.
Serveertip
Wijn smaakt hier lekker bij.
PS Probeer volgend recept ook eens : Oma Ida s Cauliflower Pie en de Cottage Pie