Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Wijngaardslakken

Wijngaardslakken

Door: hapjespagina

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-1999

Ingrediënten 4 personen


24 wijngaardslakken (uit blik, maar als je aan verse kan komen:doen!)
60 tot 80 gr zachte boter
1/2 ui
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
1 eetlepel gehakte peterselie
zout, witte peper
snufje cayennepeper



Sommige mensen griezelen hiervan, maar het is echt heel erg lekker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de slakkehuizen van de slakken met heet water om, laat ze uitlekken en vang het vocht op.Doe in elk slakkehuis 1/2 theelepel van het vocht en doe de slakken erin. Roer de boter tot een zachte massa. Pel de ui, knoflook en sjalotjes, snipper ze en voeg ze met de peterselie aan de boter toe.
Roer goed.Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper op smaak en bestrijk de gevulde slakkehuizen met de kruidenboter.
Leg ze in een platte ovenschalen (met zout gevuld), zet die op het rooster van een voorverwarmde oven (225-250 eC) en stoof ze 10 tot 15 minuten.

Serveertip

Serveer met wit stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hapjespagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top