Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.
  • Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

  • Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

  • Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

  • Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

    Bacon-rundvleesbrood met pruimensaus.

Een vleesbrood, maar net even anders.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 ( 400 gr ) plakken bacon.
500 gr rundergehakt.
80 gr ui , gesnipperd.
70 gr wortel, grofgeraspt.
2 eieren, losgeklopt.
1 el tomatenpuree.
130 gr mais uit blik.
70 gr oud broodkruim.
1 el gehakte verse peterselie.
Voor de pruimensaus :
125 ml pruimensaus.( potje )
125 ml runderbouillon.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bedek een rechthoekige ovenschaal van 12 x 21 cm met bakoliesparay en bedek de bodem en zijkanten met overhangende plakken bacon.
Meng het gehakt, de ui, wortel, eieren, tomatenpuree, mais, het broodkruim en de peterselie in een grote kom goed door elkaar.
Druk het gehaktmengsel stevig op de bacon.

Bereidingswijze

Bak het gehaktbrood ongeveer 1 uurtje in de oven.
Dek het brood af met alufolie.
Na drie kwartier haal je de folie eraf.
Maak de saus.
Vermeng de pruimensaus met de bouillon en laat het langzaam warm worden.

Serveertip

Serveer het brood met de pruimensaus met een lekkere groene salade en stukjes stokbrood.
Eet smakelijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten