Enchilada's met kip
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Enchilada's met kip
Ingrediënten 4 recipe.people
250gr .kipfilet,250ml kippenbouillon (tablet),
1 ui gesnipperd,
1 rode paprika in blokjes,
2 tenen knoflook gehakt,
2 eetl. olijfolie,
1 eetl. tacokruiden of chilipoeder,
1 blik tomaatblokjes van 400gr,
2 bananen in blokjes,
8 wraptortilla's (santa Maria),
125ml. zure room,
100gr. geraspte belegen kaas
Benodigdheden
staafmixerovenschaal
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Laat de kipfilet in de bouillon in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Fruit de ui, paprika en knoflook zachtjes in de olijfolie.
Roer de tacokruiden, tomaatblokjes en 100ml. bouillon erdoor.
Pureer alles met de staafmixer en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
Trek de kip met een vork in draadjes.
Bestrijk de tortilla's met saus en verdeel de kip en banaan erover en rol ze op.
Leg de enchillada's in een lage ovenschaal.
Schenk de rest van de saus erover.
Strijk de zure room erover uit en strooi de kaas erover.
Bak de enchillada's in de oven in 20-25 minuten goudbruin