Enchilada's met kip

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Enchilada's met kip

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250gr .kipfilet,
250ml kippenbouillon (tablet),
1 ui gesnipperd,
1 rode paprika in blokjes,
2 tenen knoflook gehakt,
2 eetl. olijfolie,
1 eetl. tacokruiden of chilipoeder,
1 blik tomaatblokjes van 400gr,
2 bananen in blokjes,
8 wraptortilla's (santa Maria),
125ml. zure room,
100gr. geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Laat de kipfilet in de bouillon in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Fruit de ui, paprika en knoflook zachtjes in de olijfolie.
Roer de tacokruiden, tomaatblokjes en 100ml. bouillon erdoor.
Pureer alles met de staafmixer en laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
Trek de kip met een vork in draadjes.
Bestrijk de tortilla's met saus en verdeel de kip en banaan erover en rol ze op.
Leg de enchillada's in een lage ovenschaal.
Schenk de rest van de saus erover.
Strijk de zure room erover uit en strooi de kaas erover.
Bak de enchillada's in de oven in 20-25 minuten goudbruin

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stuba avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten