1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Papas a la Huancaina (peruaanse aardappelen)

Papas a la Huancaina (peruaanse aardappelen)

  • Internationaal, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2007

Ingrediënten 4 personen



  • 8-10 aardappelen (7-8 ons)
  • 2-4 eieren
  • 1-2 uien
  • sap van 1 citroen
  • ca. 1 ½ t.l. versgemalen chilipeper (of fijngemalen cayenne)
  • zout (evt. kruidenzout)
  • versgemalen zwarte peper
  • groene paprika
  • 200 g mon chou
  • scheutje room culinair (of andere room)
  • 1 ½ t.l. kurkuma (geelwortel)
  • 1 verse rode peper
  • 8-16 zwarte olijven
  • ½ kropje ijsbergsla

    Facultatief:
  • 4 maiskolven
  • scampi's of andere grote garnalen


Verder heb je nodig


Pannen voor de saus, aardappelen, ei en evt. maiskolven. Staafmixer. Voorverwarmde schaal. Slacentrifuge.


Papas a la Huancaina (peruaanse aardappelen)
Papas a la Huancaina (peruaanse aardappelen)

Deze heerlijke 'aardappelmaaltijd' is al jaren favoriet in ons gezin. Eenvoudig te maken, maar heel bijzonder. Romig door de mon chou, pittig door de (chili) peper en smaakvol door uiringen en citroen. Geschikt als vegetarisch hoofd- of bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


  • Snijd de ui in dunne ringen
  • Vermeng het citroensap met de peper, ¾ t.l. zout, cayennepeper, schenk dat over de uiringen en laat deze toegedekt intrekken.
  • was alle groenten en droog de sla in de slacentrifuge
  • Kook de aardappelen (evt. in de schil), de eieren en desgewenst de maiskolven.

Bereidingswijze


  • Snijd paprika doormidden, verwijder pitten en zaadlijsten en snijd ze in stukken.
  • Doe datzelfde met de rode peper, snijd deze in dunne repen en houd apart.
  • Pureer de roomkaas met de paprika, de room en de kurkuma en verhit de saus al roerend.
  • Voeg op zijn laatst de citroenmarinade van de uien toe en warm mee. (vind u dit te zuur/pittig gebruik dan niet alles of laat het achterwege)
  • Leg achtereenvolgens op schaal of borden: slablaadjes, aardappelen met daarover de saus, de uiringen en de reepjes peper. Garneer met halve eieren en olijven. Desgewenst kunt u er ook maiskolven (met kruidenzout bestrooid) en/of scampis (of garnalen) bij geven.

Serveertip

Wanneer u er sla en maiskolven (en evt. scampi's) bij serveert is dit een volledig (vegetarisch) gerecht. U kunt de hoeveelheden (aardappelen, eieren e.d.) aanpassen.
Vooraf kunt u evt. een soep geven (bijv. tomatensoep of gazpacho). Toe past (alle) exotisch fruit er goed bij, evt met sorbetijs. Mangomousse met chocoladeschaafsel is er ook heel lekker bij.

Bron

Het grote boek met de heerlijkste internationale recepten (Culinaire Boekerij)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top