1. Home
  2. Recepten
  3. snelle, superlekere spareribs

snelle, superlekere spareribs

  •  ,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-09-2007

Ingrediënten 4 personen


Spareribs, bouillonblokjes, citroensap, ketjap, ketoembar (korianderpoder), djintan (gem. komijn), evt. knoflook, uien


Verder heb je nodig


Snelkookpan, oven/grill of bbq


Superlekkere, sappige, gare en snelle spareribs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng ± 1,5 ltr. water aan de kook in de snelkookpan met ongeveer 4 bouillonblokjes. Snijd intussen de uien fijn (±4 stuks)

Bereidingswijze

Doe de uien bij de bouillon. Laat dit even lekker koken en maak intussen de marinade van citroensap, ketjap, djintan, ketoembar en knoflook (evt. wat bruine suiker toevoegen voor de wat zoetere spareribs).
Doe dit goedje in de snelkookpan en breng de pan op druk. Laat 20 tot 30 min koken afh. van de grootte en hoeveelheid spareribs. Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht iets lager), of maak de bbq aan. Laat de spareribs even uitlekken en leg ze daarna onder de hete grill, oven of bbq ± 10min. (laat ze niet zwart worden) door de ketjap branden ze snel aan, ze hoeven niet zo lang, want gaar zijn ze al. Je kan het b.v. s' morgens bereiden en s 'avonds afbakken, zodat het lekker heel de dag in de marinade ligt, maar je kan het ook vlak van te voren maken.

Serveertip

Lekker als tussendoortje, snack of bij het bbq' en. Er hoeft geen saus bij, maar het mag natuurlijk altijd als je dat lekker vind.
Mijn kinderen zitten altijd "van oor tot oor" onder en willen er het lieft patatjes bij.

Bron

Zelf lekker gecombineerd



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foke63


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van foke63
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top