Mexicaans rundvlees
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Mexicaans rundvlees uit de slow-cooker.
Ingrediënten 4 personen
2 uien1 rode Spaanse peper
2 teentjes knoflook
500 gr sukadelappen
4 eetlepels ketchup
4 eetlepels olie
2 1/2 dl runderbouillon
100 gr chorizo aan één stuk
1 blik kidneybonen in chilisaus (400 gr)
1 blik jonge maïskolfjes (425 gr, Golden Key)
zout
.
Benodigdheden
braadpan en slow-cooker.
Voorbereiding
Pel de uien en snijd ze grof.
Was de peper, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Pel de knoflook.
nijd het vlees in blokken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan, bak het vlees al omscheppend aan en haal het uit de pan.
Fruit de ui met de peper en de ketchup ? 3 minuten in het achtergebleven bakvet en voeg de tenen knoflook met ? 21/2 dl warm runderbouillon toe.
Doe het vlees in de slow-cooker en giet daar de bouillon over.
Zet de slow-cooker 1 uur op high en 6-7 uur op slow.
Snijd de chorizo in blokjes en voeg die de laatste 15 minuten met de kidneybonen en de mais aan het vlees toe.
Breng op smaak met zout.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen of rijst en een tomatensalade
Tip: Hak een paar blaadjes munt grof en schep die door het Mexicaanse rundvlees.