Japans gehaktbrood van kip
- Japans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
een gehaktbrood van kippenvlees op Japanse wijze, een variant op het klassieke gehaktbrood. Je kan dit gerecht zowel warm als koud opdienen.
Ingrediënten 4 personen
500 g gemalen kippenvlees of kippen gehakt1 1/2 koffielepel suiker
1 1/2 koffielepel sojasaus
1 1/2 koffielepel saké (rijstwijn of droge sherry)
1/2 koffielepel gembersiroop
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 preiwit
2 koffielepels geroosterde sesam- of maanzaadjes
plantaardige olie om te bakken
Voorbereiding
1. Meng de gemalenkip of het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, saké of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel.
2. Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van.
Bereidingswijze
3. Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven). Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is.
4. Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek.
5. Laat nog verder een tiental minuten bakken tot het gehakt gaar is.
Bron
www.kip.be
Serveertip
Serveer warm of koud.
Met 1 kg kippegehakt en 2 * 5 min in de microgolf op 1000 W De sesamzaadjes erop direct na de kooktijd.
Super lekker en zeer vlug klaarI een succes