Japans gehaktbrood van kip

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Japans gehaktbrood van kip

    Japans gehaktbrood van kip

    Japans gehaktbrood van kip

een gehaktbrood van kippenvlees op Japanse wijze, een variant op het klassieke gehaktbrood. Je kan dit gerecht zowel warm als koud opdienen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gemalen kippenvlees of kippen gehakt
1 1/2 koffielepel suiker
1 1/2 koffielepel sojasaus
1 1/2 koffielepel saké (rijstwijn of droge sherry)
1/2 koffielepel gembersiroop
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 preiwit
2 koffielepels geroosterde sesam- of maanzaadjes
plantaardige olie om te bakken
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Meng de gemalenkip of het kippengehakt met de gesnipperde prei, suiker, sojasaus, saké of sherry, gembersiroop, ei en paneermeel.

2. Kneed met de handen tot een glad geheel en maak er vervolgens een platte koek van.

Bereidingswijze

3. Verhit de olie in een pan met anti-kleeflaag (of bak in de oven). Leg het gehakt erin en bak een viertal minuten tot de onderkant mooi gebruind is.

4. Draai voorzichtig om en bestrooi meteen met sesam- of maanzaadjes, terwijl de gebakken kant nog heet is, anders kleven de zaadjes niet aan de koek.

5. Laat nog verder een tiental minuten bakken tot het gehakt gaar is.


Bron

www.kip.be

Serveertip

Serveer warm of koud.

Met 1 kg kippegehakt en 2 * 5 min in de microgolf op 1000 W De sesamzaadjes erop direct na de kooktijd.
Super lekker en zeer vlug klaarI een succes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten