Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2007
  • Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

    Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

    Martin Kruithofs Kwartel met gekarameliseerde witlof!!

Martin Kruithof deelt een heerlijk recept van restaurant de Lindenhof met ons: Kwartel met gekarameliseerde witlof!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kwarteltjes
4 witlofstronkjes
water
sap van 1 citroen
peper en zout
50 gr. suiker
1 dl. gevogeltejus
150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes
150 gram aardappelpuree
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak de kwarteltjes goudbruin. Gaar ze in een oven op 180 graden gedurende 5 minuten en laat ze vervolgens ongeveer acht minuten rusten.

Kook de witlofstronkjes beetgaar in water met citroensap, peper, zout en suiker. Giet af en halveer de stronkjes. Haal de kern eruit en bestrooi de lof met de suiker.

Fileer de borstfilets van de kwartel en fileer de pootjes. Snijd ze bij en houd ze warm. Bak de stronkjes witlof goudbrui. Stoof de tuinbonen en verwarm de puree. Dresseer de borden met de witlof, tuinboontjes, puree en kwarteltjes met gevogeltejus.

Bron

Martin Kruithof, restaurant de Lindenhof te Giethoorn

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nielsbox avatar
nielsbox 16-01-2008

Heerlijk recept! Ik heb de kwartel vervangen met rosé gebakken struisvogelbiefstuk. Dat is ook een supercombinatie!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten