Teriyaki runderstoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Teriyaki runderstoofvlees

    Teriyaki runderstoofvlees

    Teriyaki runderstoofvlees

Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm.
1 grote groene paprika, in 8 reepjes
1 theelepel olie
200 gram taugé
80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter
Teriyaki-saus:
200 ml donkere sojasaus
200 ml sake
300 ml mirin
2,5 eetlepels suiker
















Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Slow-Cooker

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor de teriyaki-saus in een steelpan en breng dit mengsel boven middelhoog vuur aan de kook.

Bereidingswijze

Verhit de olie en roerbak het vlees kort aan.
Doe het vlees in de slow-cooker.
Bak in het bakvet de tauge, de reepjes paprika en de oesterzwammen ca. 3 minuten.
Schep ze uit de pan op het vlees in de slow-cooker.
Giet de warme saus over de groente en het vlees in de slow-cooker.
Doe de deksel op de slow-cooker en laat 6-8 uur stoven.


Serveertip

Heerlijk met witte rijst en roerbakgroenten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

happyfeet avatar

Doorsturen

Home Recepten