
650 gram runderlende, in blokjes van 3 cm.
1 grote groene paprika, in 8 reepjes
1 theelepel olie
200 gram taugé
80 gram oesterzwammen, in reepjes van 0,5 centimeter
Teriyaki-saus:
200 ml donkere sojasaus
200 ml sake
300 ml mirin
2,5 eetlepels suiker
Slow-Cooker
Stoofvlees met veel sojasaus. Komt heerlijk uit de slow-cooker.
Doe alle ingrediënten voor de teriyaki-saus in een steelpan en breng dit mengsel boven middelhoog vuur aan de kook.
Verhit de olie en roerbak het vlees kort aan.
Doe het vlees in de slow-cooker.
Bak in het bakvet de tauge, de reepjes paprika en de oesterzwammen ca. 3 minuten.
Schep ze uit de pan op het vlees in de slow-cooker.
Giet de warme saus over de groente en het vlees in de slow-cooker.
Doe de deksel op de slow-cooker en laat 6-8 uur stoven.
Heerlijk met witte rijst en roerbakgroenten.
fub 22-06-2008
Vandaag gemaakt. Echt heerlijk -- zo mals, haast romig! Uiteindelijk hou je wel veel vocht over. Dat is wat mij betreft niet erg -- ik hou wel van zompige stoofschotels.