Ovenschotel van Broccoli en Gehakt.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2007
  • Ovenschotel van Broccoli en Gehakt.

    Ovenschotel van Broccoli en Gehakt.

    Ovenschotel van Broccoli en Gehakt.

Een makkelijke ovenschotel met een heerlijke vulling.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rundergehakt
1 kleine ui
2 beschuiten
1 ei
zout, peper
1 theelepel paprikapoeder
nootmuskaat
1 liter bouillon (van 2 tabletten)
750 gr broccoli
400 gr aardappelen
30 gr boter
40 gr bloem
1 eetlepel azijn
2 theelepels suiker
50 gr geraspte kaas




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, het uitgeknepen geweekte brood (of beschuiten) het ei, zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Vorm er balletjes van bitterbalformaat van.
Beboter een ovenschaal.
Verwarn de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

kook de gehaktballetjes in de hete bouillon gaar.
Haal ze uit de bouillon.
Kook in dezelfde bouillon de geschilde, in plakken gesneden aardappelen en de schoongemaakte broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
Neem de broccoli en de aardappelen uit de bouillon en leg ze, samen met de gehaktballetjes, om en om in een beboterde vuurvaste schaal.
Smelt voor de saus de boter, doe de bloem erbij en verdun het vocht al roerend.
Breng de saus zoetzuur op smaak met de azijn, zout, peper en de suiker en schenk hem over de groente aardappeltjes en gehakt.
Bestrooi met de kaas en zet de schotel 20-25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot een goudbruin korstje is ontstaan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rondeel avatar
rondeel 10-02-2015

Vanavond weer eens gemaakt. Heerlijk!

Purrie avatar
Purrie 24-04-2013

Oeioei.... brocolli kook ik altijd maar 4 minuten of net iets langer als de stronkjes erg dik zijn... dan is het echt gaar genoeg en nog vol vitamientjes. Het lijkt me een heerlijke schotel, zal het zeker eens maken.

rondeel avatar
rondeel 23-04-2013

Het is ontzettend lekker! Zeker voor herhaling vatbaar!

NadineR avatar
NadineR 23-01-2013

Best lekker recept.De kinderen vonden met name de gehaktballetjes (zonder gesnipperd uitje)erg lekker! De broccoli heb ik 5 minuten meegekookt. Voor herhaling vatbaar.

NadineR avatar
NadineR 21-01-2013

Jummie! Krijg nu al trek. Maandag ovenschotel dag hier. Ga het vanavond maken.En maak er ook een met vegetarisch gehakt. Benieuwd of dat ook smaakt.

mjjmbeijers avatar
mjjmbeijers 09-02-2012

Vond het een beetje tegenvallen. Kip Broccoli Ovenschotel vinden zeker de kinderen veel lekkerder.

kooktgraag avatar
kooktgraag 12-11-2011

Ik ga het morgen maken.

mikoo avatar
mikoo 11-10-2011

Lekker hoor. Alleen de broccoli was naar onze smaak iets te gaar, dus die gooi ik de volgende keer wat later in de bouillon.

Elleanna avatar
Elleanna 01-09-2011

Ik heb het al 3 keer gemaakt. Erg lekker! Vanavond eten we het weer.

kooktgraag avatar
kooktgraag 27-08-2011

Ik maak vaak broccoli met rul gehakt en paprika``s, maar dit lijkt me ook heel lekker. Volgende keer als ik weer broccoli heb, ga ik het maken. Dankjewel voor dit recept. VolgenS mij ben je een paar woorden vergeten: "doe de bloem erbij en verdun het al roerend ..MET DE BOUILLON."

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten