Soto Ajam

  • Indonesisch, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-03-1999

Javaanse maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*)Soepkip (of kipdelen), *Bouillontablet, *Sojasaus, *1 ui, *Knoflook, *Laos (poeder of vers), *Gember (poeder of vers), *Koenjit, *Koriander (poeder), *Ve-tsin, *Sereh (vers), *Olie, *Selderij.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Hak ui en knoflook (niet al te fijn). Kip eventueel in stukken snijden. Selderij wassen en snijden.

Bereidingswijze

Bak de ui en knoflook in de olie even aan. Voeg daarna de kruiden en de kip toe. Even ombakken en daarna zoveel water erbij tot de kip goed onderstaat. Trek hier een krachtige soep van. Het lekkerst is het wanneer je dit minimaal 3 a 4 uur laat trekken. Haal de kip uit de pan, haal het vlees van de botjes en doe dit weer terug. Het laatste half uurtje de selderij erbij doen.

Serveertip

Soto Ajam eet je met een aantal bijgerechten (je kunt dit naar je eigen smaak varieren) zoals
Witte rijst, Prei (rauw), Tauge, Kroepoek (is het lekkerst wanneer je het zelf bakt maar kun je natuurlijk ook gebakken kopen),Gekookt ei, Droog gebakken uien en verse peper (stukje ui en een heet pepertje (Madam janet of Rawit)in een vijzel fijn wrijven, wat zoete ketjap en goela djawa(suiker)en een beetje heet water toevoegen en dit even aan de kook brengen.

Laatste reacties

els_p avatar
els_p 08-12-1999

Ik moet hem nog proeven en uit proberen, maar ik vind soto ajam HEERLIJK!

johie avatar
johie 03-04-1999

Inderdaad een heel lekker gerecht. Ik kon hem al. Maar ik wist niet dat ie onder de rubriek soep viel. Voor meer van dit soort gerecht hou ik me aanbevolen.

johie avatar
johie 03-04-1999

Inderdaad een heel lekker gerecht. Ik kon hem al. Maar ik wist niet dat ie onder de rubriek soep viel. Voor meer van dit soort gerecht hou ik me aanbevolen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten