Cantarellentaartje

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram Cantharellen
1.25 deciliter room(-slag)
4 plakjes bladerdeeg- 1 eetlepel roomboter
1 ui
1 eetlepel cognac
1 theelepel tijm (gedroogd)
1 ei
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en bakvormpjes

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snipper het sjalotje. Veeg de cantharellen schoon. Snij grote exemplaren eventueel in vieren. Smelt de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Bak de cantharellen al omscheppend mee tot het vocht verdampt is. Strooi de tijm erover en zout en peper naar smaak. Klop het ei los met de cognac, slagroom, zout en peper. Bekleed 4 taartvormpjes (doorsnede circa 10 centimeter) met het bladerdeeg. Snij het overtollige deeg langs de rand weg. Schep de cantharellen door het eimengsel en schep dit in de taartvormpjes. Bak de cantharellentaartjes in een op 200 graden voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een gemengde salade of lollo rosso.

Bron

wijntop5.nl / paddestoelrijk.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten