Koolrabi met walnoten en kervel

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2007
  • Koolrabi met walnoten en kervel

    Koolrabi met walnoten en kervel

    Koolrabi met walnoten en kervel

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht.
Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering)
  • 2 sjalotjes
  • 1 e.l. zonnebloemolie
  • evt. ½ e.l. walnootolie
  • 4 versgemalen witte peper
  • kruidenzout (bijv. Herbamare)
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine)
  • klein bosje verse kervel (50 g)
  • 50 g grofgehakte walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan (hapjes- of kookpan); bakspaan; voorverwarmde schaal

Voorbereiding


  • Maak de koolrabi schoon, schil hem en snijd hem in 1cm dikke reepjes (patatvorm) of in blokjes.
  • Hak de sjalotjes fijn.

Bereidingswijze


  • Verhit de zonnebloemolie op matig vuur en fruit hierin de sjalotten glazig.
  • Voeg de koolrabi toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen mee, tot de groente volledig met olie is bedekt. Voeg desgewenst wat walnootolie toe
  • Maak de groente op smaak met kruidenzout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg slagroom (of room) toe, draai hittebron laag en laat koolrabi met deksel op de pan in ca. 6-8 minuten gaar worden.
  • Maak intussen de kervel schoon, was hem, dep hem droog en hak hem niet al te fijn. (doe dat evt. ook met het groen van de koolrabi).
  • Roer een groot deel van de kervel en de walnoten door de gare groente.
  • Doe de koolrabi in een voorverwarmde schaal en bestrooi hem met de rest van de kervel (of het fijngesneden koolrabigroen, dit vind ik zelf echter vaak niet fijn genoeg)

Bron

Het grote boek met de heerlijkste gezonde recepten (Culinaire Boekerij)

Serveertip


  • Dit gerecht past heel goed bij lamskarbonaden; wij eten het vaak bij vis.
  • Het kan ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer het dan met in de schil gekookte nieuwe aardappelen of zilvervliesrijst. Wij eten er dan vaak nog wel een kaassouflé of kaasplak bij of een linzen- of kikkererwtenschijf (falafel mag ook)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Bragx avatar
Bragx 04-01-2014

Ik heb kookroom van de Lidl gebruikt. Ik heb geen kervel gebruikt, maar wel een klein beetje van het groen van de koolraap. Voor de kinderen heb ik het groen eruit gelaten en er stukjes sinaasappel door geroerd. Voor de volwassenen heb ik er een beetje witte wijn bijgedaan en Danish blue kaas. Het was heel geslaagd iedereen vond het lekker. Ik had pompoensoufflé als bijgerecht, dit combineerde goed. Bedankt voor dit leuke, snelle recept!

Shark100 avatar
Shark100 04-12-2012

Hola Sjakkus, Ik had het als hoofdgerecht gegeten. Volgende keer toch is met rijst of aardappelen proberen. Iets overheerste in mijn eten wat ik niet heel lekker vond. Wellicht de kervel. Ik heb gedroogde gebruikt, wellicht iets teveel van in gemieterd. Als slagroom heb ik provomel soya cuisine gebruikt. Wellicht ook niet top!!. Tips zijn welkom:-). Thx anyway voor recept. Mvg, Shark323

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten