1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Koolrabi
  6. Koolrabi met walnoten en kervel

Koolrabi met walnoten en kervel

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-08-2007

Ingrediënten 4 personen



  • 2-3 jonge, malse koolrabi (evt. mooi groen bewaren voor garnering)
  • 2 sjalotjes
  • 1 e.l. zonnebloemolie
  • evt. ½ e.l. walnootolie
  • 4 versgemalen witte peper
  • kruidenzout (bijv. Herbamare)
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 1/8 l slagroom (wil je het minder vet gebruik dan een half pakje room culinair, of nog beter: room fris; (wil je geen zuivel gebruik dan Soja-culinair (Alpro-Soya Cuisine)
  • klein bosje verse kervel (50 g)
  • 50 g grofgehakte walnoten


Verder heb je nodig


Pan (hapjes- of kookpan); bakspaan; voorverwarmde schaal


Koolrabi met walnoten en kervel
Koolrabi met walnoten en kervel

Een fijn (vegetarisch) bij- of hoofdgerecht. Door de walnoten en kervel komt de fijne smaak van de koolrabi goed tot zijn recht.
Met slagroom en extra walnootolie: ca. 265 kcal pp. Koolrabi bevat veel vitaminen en mineralen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


  • Maak de koolrabi schoon, schil hem en snijd hem in 1cm dikke reepjes (patatvorm) of in blokjes.
  • Hak de sjalotjes fijn.

Bereidingswijze


  • Verhit de zonnebloemolie op matig vuur en fruit hierin de sjalotten glazig.
  • Voeg de koolrabi toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen mee, tot de groente volledig met olie is bedekt. Voeg desgewenst wat walnootolie toe
  • Maak de groente op smaak met kruidenzout, peper en nootmuskaat.
  • Voeg slagroom (of room) toe, draai hittebron laag en laat koolrabi met deksel op de pan in ca. 6-8 minuten gaar worden.
  • Maak intussen de kervel schoon, was hem, dep hem droog en hak hem niet al te fijn. (doe dat evt. ook met het groen van de koolrabi).
  • Roer een groot deel van de kervel en de walnoten door de gare groente.
  • Doe de koolrabi in een voorverwarmde schaal en bestrooi hem met de rest van de kervel (of het fijngesneden koolrabigroen, dit vind ik zelf echter vaak niet fijn genoeg)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip


  • Dit gerecht past heel goed bij lamskarbonaden; wij eten het vaak bij vis.
  • Het kan ook heel goed als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer het dan met in de schil gekookte nieuwe aardappelen of zilvervliesrijst. Wij eten er dan vaak nog wel een kaassouflé of kaasplak bij of een linzen- of kikkererwtenschijf (falafel mag ook)

Bron

Het grote boek met de heerlijkste gezonde recepten (Culinaire Boekerij)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top