1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Risotto
  5. Reuzenchampignons gevuld met gegratineerde risotto

Reuzenchampignons gevuld met gegratineerde risotto

Door: orphan

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-08-2007

Ingrediënten 2 personen


    30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 8 grote champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 200 gr. risottorijst
  • 2 wijnglazen witte droge wijn
  • 0,5 theelepel geraspte nootmuskaat
  • halve liter groentebouillon
  • 75 gr. parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel fijgesneden peterselie
  • eventueel wat truffelolie
  • paneermeel
  • peper en zout



Vegetarisch hoofdgerecht voor 2, of als lunch voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Water aan de kook brengen, vuur uitzetten en het eekhoorntjesbrood hierin even laten wellen. Afgieten en afspoelen en dan in water met wat zout 10 minuten koken.
Laten uitlekken en afkoelen en in stukjes snijden.
Stelen uit de champignons verwijderen en de champignons 3 minuten in kokend water blancheren. Laten Uitlekken op keukenpapier.
Oven voorverwarmen op 200°C.

Bereidingswijze

Champignonstelen fijnhakken en in 2 eetlepels olie een paar minuten bakken samen met de sjalotten en de knoflook.
Eekhoorntjesbrood erbij doen.
Rijst erbij doen en even roeren tot deze glazig is. Al roerend de wijn toevoegen tot deze door de rijst is opgenomen.
Nootmuskaat door de bouillon roeren en deze beetje bij beetje door de rijst roeren tot deze smeuig is.
Pan van het vuur halen en 3 eetlepels parmezaan en de peterselie erdooor roeren. Met peper en zout en eventueel wat truffelolie op smaak brengen.
Champignonhoeden met de risotto vullen en in een ingevette en met paneermeel bestrooide ovenschaal leggen. Bestrooien met de rest van de parmezaanse kaas en wat paneermeel en de rest van de olijfolie erover druppelen.
Ongeveer 25 minuten bakken.

Serveertip

Lekker met gemengde eikenbladsla met een frisse vinaigrette.

Bron

'De zon op je bord. De vegetarische keuken van Jolande Burg'



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top