1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Marokkaans kikkererwtenbrood

Marokkaans kikkererwtenbrood

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2007

Ingrediënten 4 personen


350 g bloem + extra
1 zakje gist (7 gram)
1 el honing (of suiker)
1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
scheutje olijfolie
2-4 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld
1 el sesamzaad
1 el zout
2 dl lauw water
1/2 blik kikkererwten, uitgelekt


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken
Bakpapier


Lekkere platte broden bij currygerechten of om te vullen met salade, (geroosterd) vlees etc. Snel te maken, omdat het maar één keer hoeft te rijzen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Los de gist en de honing op in de helft van het lauwe water. Meng de bloem en het zout. Giet er het opgeloste gistmengsel in en kneed het mengsel (met de mixer) terwijl je de rest van het water erbij giet. Als het deeg te plakkerig is voeg je wat extra bloem toe, als het te droog is giet je er wat water bij. (Sommige soorten bloem hebben meer water nodig, pas de hoeveelheden dus rustig aan).
Rooster het komijn, koriander en sesamzaad, stamp of maal fijjn. Doe de kikkererwten erbij en plet ze grof (ze mogen gedeeltelijk heel blijven). Kneed dit met de verkruimelde pepertjes en een scheutje olijfolie door het deeg. Doe flink wat bloem op je handen en vorm een bol van het deeg. Maak met een mes diepe kerven in het deeg (waardoor het makkelijker rijst). Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneed het deeg nog een keer door om de lucht eruit te persen en verdeel het in 4 stukken. Rol de stukken uit tot een ovale vorm van ongeveer een halve centimeter dik. Leg 2 of 4 lappen deeg tegelijk, afhankelijk van de maat van je oven, op een rooster met bakpapier. Ze zijn in ongeveer 5 minuten klaar en zwellen prachtig op. Laat ze voor het eten een paar minuten afkoelen.

Serveertip

Geef het brood bij currygerechten (daar kun je meteen de rest van de kikkererwten in verwerken), bij tapas, soep, salade of snijd ze open en vul ze.

Bron

"The return of the Naked Chef", Jamie Oliver (aangepast recept)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top