Mexicaanse aardappeltortilla

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-08-2007

Een variant op de bekende spaanse aardappeltortilla.
Met tacosaus, olijven en kaas erop oogt het als een pizza.
Makkelijk te maken en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 250 g aardappelen (3 middelgrote, 5 kleine)
  • 1-2 uien
  • 4 e.l. olijfolie
  • zout, liefst kruidenzout (Herbamare)
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 eieren
  • ½ bosje bieslook (of wat basilicum of peterselie)
  • tacosaus, ongeveer een half potje
  • zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden (facultatief)
  • ons jong belegen kaas, in dunne plakjes of stukjes (facultatief)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan met dikke bodem; garde; kom; bakspaan

Bereidingswijze


  • Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in dunne plakjes en droog ze af met keukenpapier.
  • Verhit de olie in de koekenpan en leg de aardappelschijfjes hierin. Bak op middelmatig vuur.
  • Snijd de ui(en) in dunne plakjes en voeg ze aan de aardappelschijfjes toe. Bestrooi met zout en peper. Zet het vuur iets lager.
  • Bak de aardappelschijfjes in totaal 10 minuten, terwijl je ze af en toe keert en naar een ander deel van de pan schuift (boven de vlam gaat het vaak wat harder dan aan de rand).
  • Klop ondertussen de eieren
  • Verdeel de schijfjes aardappel en ringen ui gelijk over de pan en schenk het eiermengsel hier heel gelijkmatig over, terwijl je de pan zachtjes heen en weer beweegt. Zorg dat het ei vrijwel overal onder komt.
  • Laat de eieren op de laagste stand ca. 10 minuten stollen.
  • Was ondertussen de bieslook (of evt. andere kruid), dep het droog en snijd het in kleine stukjes. Dit is ook een prima moment om de olijven en de kaas te snijden en een eenvoudige salade klaar te maken.
  • Verdeel achtereenvolgens over de tortilla: tacosaus, kaas, en olijfringetjes. Dek evt af met een grote deksel of een andere pan om de kaas te laten smelten.
  • Bestrooi het gerecht met de bieslook.
  • Snijd de tortilla voorzichtig in 4 stukken en leg het op (evt. voorverwarmde) borden.


Magere Variant Dit is al niet een heel calorierijk gerecht (u eet maar 1/4e), maar om het nog slanker te maken kunt u de kaas en olijven weglaten (ca. 260 kcal)

Serveertip


  • Samen met zwaar bruin brood (boulogne stokbrood bijvoorbeeld) en een eenvoudige lichte salade is dit een volledige maaltijd. Eikenbladsla of bataviasla met avocado vind ik er heel lekker fris bij, maar een tomatensalade kan ook heel goed).
  • Vanwege de eieren en kaas, geen zuivel als toetje, maar bijvoorbeeld fruit. Of neem een soepje vooraf, bijvoorbeeld gazpacho of tomaten-tortilla soep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

berendg avatar
berendg 27-01-2015

Heb er van gesmuld dank je voor het recept

sache avatar
sache 18-03-2014

Superlekker!! Als het stollen lang duurt kun je het beste even een deksel op de pan doen!!

renske84 avatar
renske84 10-02-2013

Heerlijk recept inderdaad. Overigens vind ik het stollen wel erg lang duren, de bovenkant blijft lang vloeibaar. Daarom heb ik hem nog even 10 minuten in de oven gelegd.

Femmie112 avatar
Femmie112 22-08-2012

lijkt me heerlijk :-) Thanks

hyacintje avatar
hyacintje 05-01-2012

Lekker!!! Bedankt voor je recept.

JieJie avatar
JieJie 10-10-2011

Ik heb dit gisteren met mijn vriend gemaakt. Nou, we hebben heerlijk gesmuld hoor! Zeer smakelijk recept. Een aanrader! Bedankt voor het delen! Groetjes van Jie Jie

kooksmurf avatar
kooksmurf 18-02-2010

``t was lekker: weer een favoriet erbij!

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 12-09-2008

M.Neem ik mee. Bedankt,Lut.

salzburg avatar
salzburg 12-09-2008

Dit is een prima idee, Het ``aankleden`` van de bovenkant kan waarschijnlijk eindeloos gevarieerd worden. en dat is leuk maar vooral lekker. Bedankt. Anna.

alidada avatar
alidada 12-11-2007

Hoi Jaqcueline, Ik heb dit recept meegenomen naar mijn kookboek. Een slank recept komt altijd van pas! Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten