Paasbuffet:Hamtaart met eieren

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2007
  • Paasbuffet:Hamtaart met eieren

    Paasbuffet:Hamtaart met eieren

    Paasbuffet:Hamtaart met eieren

Het is nog wel geen pasen maar deze heerlijke ovenschotel kan natuurlijk altijd! En hij is super gemakkelijk en snel te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg; 200 gram gekookte ham; 10 eieren; 2 1/2 dl. slagroom; 150 gram geraspte jong belegen kaas; nootmuskaat; peper en zout; 1 bakje tuinkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vorm van 23-24 cm doorsnee; pan;

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 graden C.
Laat het bladerdeeg ontdooien!

Bereidingswijze

Kook 6 eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Bekleed de (ingevette) vorm met het ontdooide bladerdeeg. Snijd een deel van de ham in grove stukken en de rest heel fijn (of maal dit deel fijn in de keukenmachine); Voeg de slagroom en de 4 RAUWE eieren toe aan de fijne ham en meng alles door elkaar. Voeg
het mengsel daarna bij de rest van de gesnipperde ham en meng nog een keer. Voeg zout,peper en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel het mengsel over de taartbodem en leg de gekookte eieren in het hammengsel. Strooi de geraspte kaas over de taart. Zet de taart op het rooster (een richel onder het midden) in de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 5 minuten afkoelen op het rooster en stort dan de taart uit de vorm: leg een bord op de taart dat precies op de vorm past. Draai de taart met het bord om, zodat de taart uit de vorm en op het bord glijdt. Gebruik een snijplank om de taart weer om te draaien.

Serveertip

Serveer de taart warm of lauwwarm en garneer de taart vlak voor het opdienen met toefjes tuinkers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten