1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Amaretto
  5. De allermachtigste Tiramisu (met lange vingers en amaretto)

De allermachtigste Tiramisu (met lange vingers en amaretto)

  • Italiaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2007

Ingrediënten 6 personen



  • 1 pak lange vingers
  • 1/8 - 1/4 l. espresso (hele sterke koffie), d.i. ongeveer 2-3 kopjes
  • ca. 6 eetl. Amaretto (amandellikeur) , ik doe het op gevoel.
  • 4 eierdooiers (van 4 eieren of 4 salmonellavrije eidooiers, zo gekocht)
  • 75 gram poedersuiker (evt. basterdsuiker)
  • (Evt. 1 zakje vanillesuiker of vanillepoeder)
  • 500 gram mascarpone
  • 2 e.l. cacaopoeder


Verder heb je nodig


(hand)mixer; vierkante of rechthoekige schaal; espressoapparaat


De lekkerste tiramisu-variant die ik ken: veel mascarpone en geen slagroom/eiwit. Dat geeft het de lekkerste consistentie. Mmmmm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Zet twee kopjes sterke espresso. Giet over in een diep bord of schaal.
  • Klop de 4 eierdooiers met de suiker en de helft van de amaretto schuimig tot een mooie gele creme.
  • Klop er daarna lepel voor lepel de mascarpone door. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn.
  • Voeg de andere helft van de amaretto aan de afgekoelde koffie toe.
  • Bekleed de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, nadat ze een voor een in het koffiemengsel gedoopt zijn (niet te lang, ze mogen niet erg slap worden). Zijn ze een beetje droog dan kan er nog wat koffie overheen gedruppeld worden.
  • Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarponemengsel.
  • Herhaal de procedure, dus weer een laag in koffie gedrenkte lange vingers, gevolgd door een mascarponelaag.
  • Zeef de cacaopoeder over de mascarpone (om te voorkomen dat de cacao vochtig wordt kun je dit evt. ook vlak voor het opdienen doen). Ik vind dat zelf niet nodig.
  • Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Het kan ook overnacht, dan trekt de smaak helemaal goed in.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

  • Een kopje espresso of capuccino. Met misschien nog wel een glaasje amaretto erbij (maar dat hoeft niet).

    Bron

    Diverse bronnen en eigen ervaring



    Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus


    Reacties (18)

    Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


  • Over de plaatser
    Ga naar de persoonlijke pagina van sjakkus
    Leuk kookboek om te volgen
    ?
    Tip van Smulweb
    Meest bekeken
    Kooktip!
    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Scroll voor meer recepten
    Top