Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Zomers soepje, koud in de zomer of warm in de winter!

Zomers soepje, koud in de zomer of warm in de winter!

Door: alidada

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2007

Ingrediënten 4 personen


2 el. Olijfolie
1 middelgrote ui
150 g aardappelen
750 ml water
175 ml melk
1 groente bouillon tablet
1 flinke krop botersla (of neem ong. 1 pond spinazie)
125 g Jarlsbergkaas (indien niet verkrijgbaar Leerdammer)
6 el slagroom of creme fraiche.
Vers gemalen peper en zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Rasp. Blender. Pan

Tags


Deze heerlijke soep smaakt heerlijk zowel warm in de winter als koud in de zomer.
Dit gegeten bij Engelse vrienden en gelijk het recept gevraagd (en gekregen).
Ook lekker als voorgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Snijdt de ui in stukjes
Schil de aardappelen en snij in (niet te grote) stukken
Snijdt de sla (en/of spinazie) in grove stukken (met nerven en al)
Was de sla en/of spinazie.
Rasp de kaas (of koop ze geraspt).
Meet water en melk af.
BEREIDING;
Verwarm de olie in een pan.
Voeg de gehakte ui toe en laat onder voortdurend roeren de ui zacht maar niet bruin worden.
Voeg de aardappelen toe en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 4 minuten.
Voeg het water toe.
Verbrokkel het bouillontablet erboven.
Voeg nu de sla EN/ of spinazie toe.
Breng aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.
Haal de pan van het vuur af en laat het wat afkoelen.
Voeg de melk toe.
Pureer in de Blender.
Voeg de geraspte kaas toe en verwarm de soep nogmaals.

Tags

Serveertip

Doe de soep in de kommen.
Giet de room of creme Fraiche erover en trek een kringetje.
Eet warm of koud en serveer met lekker vers knapperig brood en boter.

Bron

Engelse vriendin



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top