Vietnamese Loempias

  • Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2007

heerlijke eigengemaakte vietnamese loempia's

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR ONGEVEER 90 STUKS: 1 a 2 kg kipfilet, 1 kg Winterpeen, 1 wiite kool, 1 bol verse knoflook, zwate peper, 6 maggie blokjes, 3 kippeboullion blokken, 2 a 3 pakken loempia vellen (pak 40 stuks) en 1 groot pak chinese vermicelli te koop bij bij chinese toko, zonnebloemolie en eventueel vetsin.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, knopflook pers

Voorbereiding

Kook de kipfilet met de bouillionblokken gaar. Maak de wortels en de kool schoon en rasp alles in de keukenmachine fijn. (sliertjes)
Hak de knoflook en doe dat bij de wortelmix. Hak de maggieblokjes fijn en doe die ook in de wortelmix. Voeg zwarte peper en vetsin toe.

Bereidingswijze

Zet een wok op het vuur met een laagje zonnebloemolie. wok daarin het hele wortelmengsel gaar. Op smaak maken met peper en vetsin en eventueel olie. Doe dit alles in een grote bak. Pluk de kipfilet lekker fijn en meng dit door het groentemengsel. Kook de vermicelli in een paar minuten gaar en knip deze boven het mengsel. Alles goed onder elkaar zetten. Maak een stevig papje van bloem en water om de loempias mee dicht te maken. Neem 1 loempiavel en leg dit in een ruit vorm voor je. Leg er een hoopje mix op en vouw het een stukje dicht. Aantrekken en de zijkanten om slaan. De overgebleven punt insmeren met het papje en dicht rollen. Als alles klaar is invriezen tot gebruik of gelijk opmaken. bakken in frituurpan of in wok met olie.

Bron

gekregen van chinese schoonzus.

Serveertip

Snijd de vellen in 4en en maak mini's. Lekker bij de borrel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten