2 marmelades van rode ui

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2007
  • 2 marmelades van rode ui

    2 marmelades van rode ui

    2 marmelades van rode ui

De 1e rode ui marmelade is van Julius Jaspers, de 2e marmelade van rode ui en sjalotjes is van Amy Weldon.

Deel dit recept

Ingrediënten
Marmelade I:
500 gram rode uien, in halve ringen
2 rode chilipepers, ontzaad en fijngesneden
80 gram roomboter
80 ml rode wijnazijn
100 ml zoete chilisaus
zout en peper

Marmelade II:
2 el olijfolie
4 grote rode uien, in dunne ringen
8 sjalotjes, in dunne ringen
2 gehakte knoflooktenen
4 el honing
2 el balsamicoazijn
zeezout en peper uit de molen
sap van 1 sinaasappel
4 el port
1 el suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

I: Uien en chilipepers in de boter fruiten, vuur lager zetten en 15 min stoven. Wijnazijn en chilisaus toevoegen en zachtjes inkoken tot een niet te natte marmelade (kan een uur duren maar houd er rekening mee dat de marmelade afgekoeld minder vloeibaar en nat is). Op smaak brengen met zout & peper.

II: Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui, sjalotjes en knoflook in 5-8 min onder voortdurend roeren. Draai het vuur lager en laat het zacht worden. Draai het vuur weer iets hoger en voeg alle andere ingredi?nten toe. Laat het goed koken tot bijna al het vocht is ingekookt en het eruitziet als een marmelade. Laat het afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Bron

"Smart Cooking 3" en "Taste"

Serveertip

Lekker bij vlees- en visgerechten, bij paté en kaas.

Laatste reacties

jokewvg avatar
jokewvg 29-08-2007

Ik neem dit recept ook mee, Bedankt! Groetjes Joke.

sjakkus avatar
sjakkus 26-08-2007

Ah, ik zie dat je de uien marmelade recepten in je kookboek hebt geschreven. Ik neem ze mee. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten