babipangang

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-1999

Een lekker en snel gerecht, waar ook de kinderen hun vingers bij af likken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram varkenslapjes
3/4 pak rijst
1/2 liter water
1 groot blikje tomaten puree
2 eetlepels hot ketchup ( of normale ketchup met toevoeging van een theelepel kerrie)
2 eetlepels ketjap
1 theelepel sambal
1 theelepel knoflookpoeder
1 kopje suiker
wat maizena
potje atjar tjampoer
blik boontjes
pak kroepoek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij het vlees in stukjes of reepjes en bak ze in een pan (bij voorkeur met arachide olie)
zet het water op in een pan en voeg de tomaten puree, ketchup, ketjap sambal en knoflookpoeder toe.
Wanneer dit heet is (niet laten koken) voeg dan de suiker en de atjar toe. Even roeren en doe dit dan bij het vlees in de pan. Even binden met de maizena.
Ondertussen heb je de rijst en de boontjes al gekookt.

Serveertip

Serveer het als plate service en voeg de kroepoek toe (eventueel ook wat augurken en uitjes) . Een glas witbier erbij (voor de kinderen wat fris) en je hebt een heerlijke maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nicoleridders avatar
nicoleridders 12-09-2013

heerlijk recept! Alleen 1/2 liter water vind ik echt teveel. 3 dl zou al genoeg zijn. Ga het zeker nog een keer maken.

jantiena_arends avatar
jantiena_arends 29-01-2010

Heerlijk hebben genoten van je recept alleen heb ik het vlees met 5 kruidenpoeder, knoflookzout, worcestersaus en en schuitje sojasaus. Ga dit zeker vaker maken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten