Indonesisch smoorvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Indonesisch smoorvlees

    Indonesisch smoorvlees

    Indonesisch smoorvlees

Een lekker en gemakkelijk recept. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, jong en oud vinden het lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram rundvlees
2 tenen knoflook uit de pers
2 gesnipperde uien
2 a 3 eetlepels bruine suiker
stukje klein gehakte verse gemberwortel
1 dl ketjap
3 a 4 dl runderbouillon
nootmuskaat
40 gr. roomboter (om het vlees in te braden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan en of slow-cooker

Voorbereiding

Snij het vlees in niet te kleine stukjes.

Bereidingswijze

Bak het vlees aan alle kanten aan.
Haal het vlees wat lekker bruin is gebakken uit de braadpan en doe het in de slow-cooker.
voeg aan het bakvet de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze even aan.
Doe de bouillon en de ketjap de suiker en de nootmuskaat toe.
Giet het over het vlees in de slow-cooker en doe het deksel op de slow-cooker.
Zet de slow-cooker 1 uur op high en daarna 6-7 uur op low.

Serveertip

Erg lekker met rijst en roerbakgroenten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

happyfeet avatar
happyfeet

Doorsturen

Home Recepten