Indonesisch smoorvlees
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een lekker en gemakkelijk recept. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, jong en oud vinden het lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram rundvlees2 tenen knoflook uit de pers
2 gesnipperde uien
2 a 3 eetlepels bruine suiker
stukje klein gehakte verse gemberwortel
1 dl ketjap
3 a 4 dl runderbouillon
nootmuskaat
40 gr. roomboter (om het vlees in te braden)
Benodigdheden
Braadpan en of slow-cookerVoorbereiding
Snij het vlees in niet te kleine stukjes.
Bereidingswijze
Bak het vlees aan alle kanten aan.
Haal het vlees wat lekker bruin is gebakken uit de braadpan en doe het in de slow-cooker.
voeg aan het bakvet de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze even aan.
Doe de bouillon en de ketjap de suiker en de nootmuskaat toe.
Giet het over het vlees in de slow-cooker en doe het deksel op de slow-cooker.
Zet de slow-cooker 1 uur op high en daarna 6-7 uur op low.
Serveertip
Erg lekker met rijst en roerbakgroenten.