Oma Ida`s Cauliflower Pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2007
  • Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

  • Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

  • Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

  • Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

    Oma Ida`s Cauliflower Pie

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7-8 aardappelen (om puree van te maken)
1 ui (versnipperd en even in de pan geweest)
1 bloemkool (bijna gaar)
400 gr. gehakt
Kerriepoeder, peper, zout
200 gr. kaas (geraspt)
400 ml kaassaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Kook de aardappelem, maak hier puree van. Maak de bloemkool schoon en kook deze ook, totdat het bijna gaar is. Maak de ui schoon, snij in kleine stukjes en bak deze even.
Meng het gehakt met heel wat kerrie (4 eetlepels), wat zout en peper. Maak hier vervolgens gehaktballetjes van en bak deze gaar.

Bereidingswijze

Zet de oven aan.
Doe de puree langs de rand in de ovenschool. Doe de gekantballen in het midden en verdeel hier de ui over. Doe hier nu ook de bloemkool bij en schenk er de kaasaus over en strooi er nu de geraspte kaas over.
Zet dit nu een 10-tal minuten in de over, op het laatst de grill aan.
En klaar is kees.

Serveertip

Zoals ik al zei een glaasje wijn smaakt er goed bij.
Alles kan evt. al van te voren klaargemaakt en gekookt worden, het moet uiteindelijk toch nog even in de oven.
Smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

liannekorteweg avatar
liannekorteweg 02-08-2017

heerlijk recept, staat bij ons regelmatig op tafel.

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 12-08-2013

Wat een heerlijke bloemkoolschotel. Deze ga ik vaker eten. Heb zelf een sausje geflanst met bloem melk en kruidenbouilliontablet. Was ook heel lekker. Bedankt voor het recept.

meeuw405 avatar
meeuw405 19-07-2012

Heb deze van je meegenomen en ga het zeker maken. Smulgroeten Els

ArualB avatar
ArualB 22-10-2011

Deze wil ik ook wel eens proberen, ik neem hem mee. Dank je wel. Groetjes, Laura

henrilevison avatar
henrilevison 13-07-2011

125 gr. Applewood

henrilevison avatar
henrilevison 10-07-2011

Ik heb dit dus net maar weer eens gemaakt. De kaassaus deze keer gemaakt met 12; gr geraspte Applewood, 200 ml melk en wat bloem om te binden. Erg lekker. Ik had geen kaassaus basis in huis..., dus zelf maar iets gerommeld.

adeline43 avatar
adeline43 29-11-2010

neem je recept graag mee,ziet er lekker uit.Bedankt,groetjes

TanteMarte avatar
TanteMarte 23-10-2010

Ja, hoor. Net zo lekker als me toescheen op papier. Heerlijk! We hebben er een frisse groene salade bij gegeten.(En het kleine beetje dat over was... heb ik zelf opgewarmd en opgegeten, voordat andere huisgenoten er aanspraak op konden maken) Goed recept!

TanteMarte avatar
TanteMarte 19-10-2010

Dit lijkt me zooooo lekker. Staat nu op mijn lijstje! We zullen het deze week nog maken. Marte

alidada avatar
alidada 16-08-2010

Hoi Henri, Vrijdag heb ik dan eindelijk eens dit recept gemaakt. Het was heel lekker en absoluut voor herhaling vatbaar! Ik heb wat moeten improviseren (wij waren op ons bootje) ik heb het gehakt "rul gebakken", 2 eetlepels hot curry en 2 eetlepels Hindoestaanse Massala kerrie" gebruikt. i.p.v. verse kaassaus (die ik meestal maak) dit keer gewoon 2 zakjes 4-kazen saus genomen. 2 flinke uien zachtjes laten smoren en toen het gehakt erbij geruld. Ik had in mijn vriezer (thuis) allerlei soorten geraspte kaas en die heb ik bij elkaar gedaan.. De puree smeuïg gemaakt met wat roomboter en verse nootmuskaat en het niet alleen langs de randen van de ovenschaal maar ook wat op de bodem. Daarop het gehakt/uienmengsel enz. Ik heb het in een gasoventje moeten bakken en ik heb daar geen grill dus het is niet echt een "kaaskorst" geworden. Als bijgerecht heb ik twee rode uien gesnipperd plus 1 komkommer geraspt met een dressing van witte balsamico-azijn met olijfolie, peper, zout, kruiden. Smaakte er uitstekend bij. Ik had wat meer gemaakt dus de "bootburen" hebben met ons mee gesmuld! Ik heb wat foto`s gemaakt van het recept en ik zal proberen er 1 te plaatsen bij jouw recept. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten